dijous, 8 de maig del 2008

Espanyol 0 – At Madrid 2

Amateurisme en grau superlatiu

Un equip que lluita per la xampions, i fins i tot, per la tercera plaça (je,je), no pot ser mai de fiar, i encara menys per un equip que ja no sap a què juga i que amb prou feina ha sumat els punts per no lluitar pel descens. Si a més a més, no tens tots els efectius a la defensa per aturar als “magnífics” Forlan i Agüero, tens totes les de perdre. I parlant de tenir les de perdre, a qui se li acut no fer jugar Kameni? Quan tothom sap que des que va començar aquell malson de la Copa Àfrica, la nostra història va canviar. I a qui se li acut insistir amb Ewerton?......

A tertulians, cronistes i opinadors els deu omplir d’orgull quan detecten que les seves manifestacions tenen algun seguiment. Si es queixen que un jugador pica els penals malament perquè el tira fort i pel mig, i després de la crítica noten que els piquen rasos i col·locats, es deuen posar contents.

Tot el contrari passa quan després de suggerir que canviïn de camp per tal que el sol no enlluerni el porter, al següent partit no et facin cas, i per contra ho fan el primer partit que es juga de nit. Viure per patir. Viure per veure. Possiblement valdria més beure ginebra, com Josep Martí Gómez.

No puc amagar que els primers minuts del partit, aquells minuts que s’anomena de tanteig, em va semblar que l’equip no estava tant malament. Els pericos van fer fins i tot alguna jugada d’atac. Coro rebia tres trescades fortes, una va suposar targeta per Pernia. I fins i tot va succeir una jugada polèmica a l’àrea matalassera, en la qual Luis Garcia queia als peus d’A.López dins l’àrea, i a més la pilota acabava rebotant al braç de Pablo.

Amateurs

Però la primera ocasió clara va ser per l’At Madrid. I va ser mig minut abans del primer gol. Lafuente rebutjava a córner una bona rematada d’Agüero. Però després del llançament del córner, el Kun rematava sense cap oposició de la defensa. Gol, 0a1. Més que amateurs, la defensa es va comportar com una banda, deixant que la pilota circulés per l’àrea gran i la petita fins arribar a l’hàbil jugador argentí.

Intentava reaccionar l’Espanyol. Però de nou, la benevolència defensiva permetia a Forlàn rematar després d’una pífia de Lafuente. 0a2.

Luis Garcia, el de Badalona, el matalasser, perdonava poc després el 0 a 3.

Hibernació

Arribava aquell moment en que no saps si tancar la tele, anar-te’n a dormir, o què fer. Per acabar d’abonar-ho, l’Eric m’envia un missatge sms amb el següent: “Ke s’acabi la lliga”. Com si es tractés d’un os bru amb l’arribada de l’hivern, us puc confessar que vaig gaudir o patir, una mena de hibernació, que em va portar fins el minut 15 de la segona part.

El locutor de la retransmissió de pay per view, explica que en aquest primer minuts que m’havia perdut, l’espanyol havia fet més futbol que tota la primera part. M’ho he de creure?

D’aquí al final només es pot destacar que en mig d’un joc més propi d’un partit amistós, que d’un campionat de lliga, els jugadors van deixar passar el temps. Recordo una gran jugada de Riera per la seva banda que va acabar amb la pilota per Coro dins l’àrea. En aquesta ocasió l’amateur va ser Coro, que no va saber què fer-ne.

I dues pilotes als travessers. Un a cada porteria. Primer Maxi, que encara no sap el que és jugar un partit sense despistar-se, rematava el què hauria estat un gran gol. I poc després el LuisG de l’Espanyol executava bé una falta situada sobre el vèrtex dret de l’àrea matalassera.

A veure si el desitjos d’Eric es compleixen d’una punyetera vegada i descansem de futbol. A veure si a l’Eurocopa es veu una mica de futbol.

((Crontracrónica: Eugeni Rius))