dimarts, 28 de juny del 2011

UN PER UN

En el particular procés de posar nota, excloc a títol individual, els joves que va jugar pocs minuts i que en general m'han semblat saba nova d'alt nivell amb un futur immens, en especial Isaïes i Rodríguez.

1. Kameni Com sempre, capaç del millor i del pitjor. La seva possible marxa farà un bon favor als cardíacs, i si deixa caixa, millor. Bona nota pel que fa a la seva clarividència en haver-nos llegit el pensament a molts, en les seves declaracions a final de temporada.
25. Cristian Un bon recanvi a la porteria. Com ja havia evidenciat temporades passades és un porter amb garanties, sobretot quan enllaça més de tres partits de titular. Esperem que no ens faci canviar d'opinió la temporada vinent, quan se suposa que serà el titular.
Chica Complidor, i en la majoria dels casos amb bona nota. Vàlid per a la suplència gràcies a l'ambivalència i sacrifici. Maltractat pel club en el seu comiat. Incomprensible. Que tingui molta sort al sur (menys en els partits contra nosaltres).
David García També maltractat en les formes. Per la seva veterania possiblement li tocava fer les maletes, tot i que tampoc hauria estat descabellat renovar-lo un any més, com agraïment. No sabem on pot anar, però igual li desitgem el mateix que el Chica.
Galán Més eficaç i segur al lateral que al centre de la defensa, ha comptat amb la confiança del mister que li deu veure fusta per a esdevenir un bon central al costat d'Amat, Forlín i Moreno
Víctor Ruiz Un gran central regalat al mercat italià. Serio en defensa i amb excel·lent sortida de pilota. Una perla.
Mattioti Possiblement el gran fitxatge de la temporada vinent, si es recupera satisfactòriament. Un gran jugador de qui no hem pogut gaudir.

Forlín Indispensable per a la plantilla. Quan recuperi el to, ha de ser la gran parella d'Hector Moreno. I si cal, reeditar amb més "bons modos", la cèlebre tanca del Granada dels primers dels setanta, Aiguerre Suárez- Montero Castillo.
Amat El defensor amb més futur, que al costat de Forlín, Moreno i Pochettino, ha de créixer fins el sostre. esperem que mantingui l'elegància en la sortida de pilota.
Dídac Un lateral amb gran futur i encara algunes mancances que esperem que hagi recuperat el darrer mig any a Milà i amb la sub-21. Del Bosque li té posat l'ull. Per quants diners l'haguèssim venut després de jugar amb la roja?
Javi Márquez L'amo del joc espanyolista, i per a molts anys si la directiva vol. Va meravellar amb l'intercanvi de toc i posició amb Verdú i ben protegit per Baena, a mitjans de temporada. Només el posaria a la venda si acaba sent un home associat a les lesions, com va demostrar al tram final de la temporada. En aquest cas cal trobar-li substitut urgentment.
Baena Fidel escuder de Javi Marquez. Que recuperi el to després de la lesió, i que quan mitja Europa ens els vulgui comprar el fem pagar car.
De la Peña No calen gaires comentaris. La lesió l'ha convertit en un mal negoci. Si fa dos anys la direcció esportiva hagués fet la lectura correcta del potencial de Marquez, l'hauríem pogut vendre per molts rubles, i hauríem estalviat el sou més alt de la plantilla dues temporades. No cal ni dir, que hauríem evitat vendre Víctor Ruiz i Dídac
Verdú El fi estilista de sempre que s'entén a la perfecció amb les dues joies de la plantilla, Màrquez i Osvaldo
Javi López El mateix que Chica, en el tema de l'ambivalència i amb grans virtuts físiques per a qualsevol ús.
Duscher Un recanvi, per a Baena. va començar molt bé, com aquell que coneixíem de a Corunya i Sevilla, però serà l'edat o un mal període, va baixar molt de rendiment en entrar la temporada. Cal buscar-li sortida i si s'arreplega un duro, l'aficionat ho entendrà
Dátolo Un gran jugador des del punt de vista individual i una nul·litat per a la tàctica col·lectiva. Només pot jugar d'extrem més o menys pur, deambulant sobre la línia. Evidentment l'esquerra. Si algú ofereix diners, l'aviaria. Li busquen sortida.
Callejón Sembla tenir unes condicions que no explota en el camp. M'he quedat amb les ganes de veure'l jugar de davanter centre, que és on teòricament jugava abans de t'aterrar a pericolàndia. Que es floreixi a la banqueta del Bernabéu.
Luis García No se li pot demanar més. Amb la seva edat ho dona tot i no es lesiona mai. Creativament només és vàlid darrere del davanter centre. Ens el fitxarà el Múrcia?
Osvaldo Un fenòmen ressuscitat a Cornellà. Només es pot vendre per més de 45 milions. Per menys, és un regal.
Sergio García Ens hem quedat sense veure'l en tota la seva dimensió. és més bo del que ha demostrat i cal que Pochettinno li ho sàpiga explicar.
Iván Alonso Un bon suplent. Com Luís Garcia, ho dona tot. I això és d'agrair. Se'n va per una de les portes grans.
Alvaro Un bon suplent que amb els anys ha d'adquirir el rol que en el seu dia va tenir Tamudo i que Jonathan no va saber aprendre.
Coro No va poder demostrar el que tampoc havia demostrat quan va tenir minuts, en temporades precedents. I es va quedar de suplent, un pèl maltractat per Pochettino. que tingui, una vegada més, moltíssima sort allà on vagi.

Escrit per l'Eugeni Rius