dilluns, 26 de novembre del 2012

11 negritos a la corda fluixa

Espanyol 0-Getafe 2

Les errades de sempre en el control de la pilota que es remena pel mig del camp i la poca profunditat a l'atac va sentenciar un equip, abonat de nou a la derrota. A la primera part va semblar que l'àrbitre tractava una vegada més com si jugués amb 11 negres.

Els regals de pilotes des del mig del camp ja va arribar ben aviat. Pochettino s'havia entossudit de nou en posar Victor Sánchez al lateral dret. El problema no és que la passada sigui imprecisa, si no més aviat la manca de jugadors que s'ofereixin generosament a rebre-la. Costa trobar-los, i el rival ho aprofita. Al minut 16 ho aprofitava el Getafe, quan ja ho hauria pogut fer en dues ocasions anteriors. 0a1.

11 negres
 Mentre tant l'Espanyol encara no havia arribat a xutar a porta. Abans i després del gol, arbitre i linier, havien comès excessives errades d'apreciació sempre en contra dels blanc i blaus. Cap a la meitat del primer temps vaig comptabilitzar 6 errades seguides en contra de l'Espanyol, en sis decisions consecutives de l'equip arbitral. Moltes de les errades de la primera part eren faltes contra Wakaso. El Getafe, com tots els equips va provocar la irascibilitat del ghanès. Acostumen a ser entrades netes, inicialment. Quan la pilota ja s'allunya, quan Wakaso ja l'ha passada, i l'atenció dels ulls de l'àrbitre van cap una altra costat, el mateix defensor carrega contra els turmells de Wakaso.

Nou doble pivot, o trivot
 Pochettino havia posat sobre el camp, la parella Baena-Cristian Gomez al doble pivot, i amb millor criteri al descans incorporava Javi Lopez i Stuani, per aquesta parella, de manera que passaven Víctor Sánchez i Wakaso a la conducció de l'equip en companyia de Verdú.
A la segona part, no vaig poder detectar el mateix volum d'errades arbitrals. Més aviat els atacants blanc i blaus els que van fer les cagades més grosses, com la del primer minut de la segona part, quan amb ja Stuani sobre la gespa, li servia un gol fet a Longo, que l'italià va errar del tot.

La truita no gira
 La millora del joc però, no va acorralar als madrilenys. El Getafe se'n sortia, i si passava de mig camp feia por. La tècnica d'homes com Pedro León, Lafita i Àlvaro Vázquez possibilitava l'opció de fer algun gol més, que va arribar en mig de la total desesperació dels homes de Pochettino i del mateix entrenador, al minut 90. 0a2.
L'equip perd crèdit, demostrant una jornada més que és incapaç de superar equips de nivell similar o inferior. Fins que no es giri aquesta truita serà impossible del tot. A Granada, hi ha una nova oportunitat diumenge vinent. Abans, el tràmit de la Copa.