dimarts, 20 d’abril del 2010

La ressaca del derbi


Si no és prou dura la rivalitat esportiva i afrontar partits complicats, el derbis acostument a portar implícita una ressaca, dura d'empassar.

Paradoxalment, sembla més dura d'empassar quan els fem passar per l'adreçador. Escoltar el seguit d'improperis que aficionats i periodistes culers (en especial del certs canals blaugranes), és horroros i be de gust fer puntualitzacions.


En especial de gust quant sents parlar el president rival, i notes que la porta grinyola. Que si és un importantíssim punt. Que si jugavem amb 10....collons! acostomants a jugar sempre amb 12, no m'estranya!

Si, resulta que el rival jugava amb molta intensitat. Lo de l'espanyol va ser intensitat. Lo d'en Pique, marrulleria. Per aturar Dani Osvaldo, calia una segadora. I així ho va fer.
Ningú va ensenyar que l'intercanvi de cops LGarcia-Puyol, el va començar ja d'inici "lo puto" en una jugada sense pilota.

Es parla d'un Espanyol argentinitzat, o molt argentí. En l'equip inical de l'Espanyol jugaven tres argentins, en el Berça 2, més 2 brasilers...aneu fent comptes. I més comptes, sis catalans en l'Espanyol i cin en el Barça. Perquè vagin cantant, o millor dit ballant. El "mira quien baila" que els va organitzar Pochettino no estva ni a l'abast de Salinas i Nadal. Encara menys de Migueli, que no hauria desentonat gens en un once inical ple de defenses centrals. No sé si jugar al camp dels equips del darrere de la classificació amb tants centrals, és realment la declaració d'intencions més adequada per a un equip que aspira a guanyar el campionat.

Atribueixin els mèrits a Undiano. En realitat és Undiano el repossable que un equip tingui cuatre clares oacsions de gol i l'altra no xuti a porteria? Que un equip jugui amb verticalitat i l'altre es perdi en un futbol horitzontal? Si Undiano possibilita tot això, amb els calers que arrosseguen només els queda una sortida, fitxar-lo

Com sempre, les bones actuacions dels blanc i blaus, queden emmascarades o difuminades per una "notícia més important". En aquest cas, un núbol de cendra que obliga a fer carretera i manta, eclipsa totes les referència a un partit penós dels culers. No van jugar, no van connectar. Jugava Messi? Jugava Xavi?

Ai pobrets, després del desengany de Cornellà set hores d'autocar.

Esperem que Xose, hagi pasat el cap de setmana visionant la col·lecció de DVD's, Pochettino's master class, i allargui la festa.