dimecres, 2 de març del 2011

La cosa té Webó

Espanyol 1 – Mallorca 2

Que la golejada de dissabte havia estat pura ficció, ens havia quedat clar. Que sense Javi Marquez, aquest equip ple d’absències ja no és, o no sembla, l’equip que coneixíem, és una altra realitat. La sort va ser que el rival era un equip sense substància, perquè si no....

De bon principi, i no és la primera vegada en aquesta defensa sub-21 en procés de formació, al darrere l’Espanyol feia aigües. I en una d’aquestes galledes d’aigua freda deixaven arribar sol a Webó, dins l’àrea. Amat en el intent de robar la pilota el feia caure, i l’arbitre no dubtava en assenyalar penal. Quina llàstima que a l’altra àrea no els vegin.
El Kameni de les millors ocasions la desviava a córner. En el córner li clavava els tacs a l’esquena a Webó (que és un toro) i en el contraatac Callejón rematava al pal. Una bona jugada personal que acabava de manera ben penosa. El rebot del pal li va passar pel costat, mentre de manera infantil es lamentava amb les mans al cap i no veia l’ocasió perduda.
Havia estat només un avís, perquè davant un rival que semblava poca cosa, es va entrar en uns minuts de domini i pilotes a l’àrea rival. En una ràpida jugada, al minut 18. Àlvaro trencava la línia defensiva amb una desmarcada que Luis Garcia va veure, i sola davant Aoutae afusellava el gol. 1 a 0.
D’aquí a la fi de la primera part, l’equip va poder sentenciar el partit en noves jugades d’atac, on Luis Garcia es trobava molt de gust a la demarcació Verdú. Però també el Mallorca el podria haver remuntat, com en un gol anul·lat a Nsué. Mal anul·lat amb el reglament a la mà. Ja que el clar orsai havia estat posicional d’un altra company.

Que s’ho facin mirar
Ja sabeu què en penso dels orsai posicionals. Jo els xiularia tots, perquè gairebé sempre, l’home que està en orsai intervé a la jugada, encara que sigui per a distreure el porter o la línia defensiva. I és que el regIament d’avui dia és ben confós. Us hi heu fixat el que passa i el que pot passar a les faltes penjades a l’àrea? Un jugador es pot posar a l’àrea petita a tocar els collons al porter, i si el que remata no és en fora de joc, és gol, per més que el “palomero” hagi despistat porter i defensa. Que s’ho facin mirar....
Kameni havia estat el millor home i cali fer un replantejament de cara a la segona part. Però res de res. El domini ja era del Mallorca i les oportunitats dins l’àrea de Kameni sovintejaven, fins que es va trencar el càntir. Webó, sempre Webó rematava de cap una bona centrada d’un tal Tejera, que segon diuen és producte de Sant Adrià. 1 a 1.

Duscher solutions
Pochetino volia els tres punt i intentava posar solucions estratègicament molt discutibles. L’entrada de Dàtolo és sempre discutible si no juga sobre la ratlla de la banda esquerre de l’atac. Manu Molina, tampoc sembla solució.
Possiblement, calia més posar ordre i evitar la desfeta, que va arribar a deu minuts del final en una nova jugada que era fruit del domini mallorquí a la segona part. El japonès Aki engaltava una bona rematada, que de nou Kameni salvava del gol directe, però al rebot hi arribava abans un d’ell, que un dels nostres. 1 a 2.
D’aquí al final, poca història i força pena. Si el sistema defensiu no recupera aviat Forlín i Baena, es pot patir molt. El centre defensiu amb Galan i Amat, és encara molt tendre. Només constatar que Sergio Garcia va ser objecte de dos penals discutibles, d’aquells que només xiulen a la nostra àrea, i que eren infinitament més clars que el de Webó.