dilluns, 21 de març del 2011

Sense ofici ni benefici

Màlaga 2 – Espanyol 0

Els nanos fan el que poden. Carregats de il·lusió, fan carrera rodejats de llicenciats. No hi ha més collons. És el que hi ha. Ens agradi o no, una colla d’aprenents. Des d’ara i fins al final del campionat la defensa benjamina seguirà el seu període de formació.
Precisament dons veterans de gran nivell futbolístic. Portuguesos per més senyes. Eliseu i Duda, eren els dos homes que em feien més por d’antuvi.

50 mil
Al cap i a la fi, no van estar massa encertats, però van participar de la conducció d’un futbol de cor i cames. Cor, cames i llibreta d’estalvi, perquè és un equip que juga a vida o mort cada partit. I a més el seu propietari milionari els paga 50 mil euros per punt aconseguit. Això fa córrer i molt.
I tot i que la possessió de pilota va ser igualada, les arribades decisives a porta van ser dels andalusos, a la primera part. I amb la gana que arribaven, no trobaven resposta encertada de la novella defensa catalana, que va acabar fent dos clars regals al minuts 8 i 26, que van acabar dins la porteria de Kameni. 2 a 0. I no en va fer una altra al 34, perquè el camerunès va estar doblement encertat.

Regalar
Es confirmava aquell concepte teòric que assegura que l’Espanyol s’especialitza en regalar punts als equips necessitats.
Com en situacions precedents, es notava en excés l’absència de Javi Màrquez.
A la segona part, l’equip va sortir amb major seguretat defensiva, més domini de pilota, i més arribades a l’àrea contrària. S’ensumava el gol, quan el killer Osvaldo va tornar al futbol actiu. Al poc temps d’entrar va ser a punt marcar. Pochettino veia el gol a prop quan va tornar a posar sobre el camp a Thievy, en lloc d’un Sergio Garcia pesant, que sembla una embarassada de sis mesos, de la manera que es belluga.....
No hi va haver manera d’escurçar diferències. En realitat va ser el Màlaga qui en una nova intervenció made in Kameni, qui va estar més a punt del gol. El de Màlaga va ser un Kameni capaç del millor, els desafortunats van ser els defenses a la primera part.

Encara Europa
Una actuació llastimosa més, però que ha de servir de lliçó en el camí d’aprenentatge d’una defensa que pot tenir un gran futur, si Pochettino els ensinistra a la seva imatge i semblança. Sabrem esperar, tot i els perills que la cosa pot comportar per a la l’equip en les darreres jornades. La presència en l’ordre del joc de Javi Marquez, i de Dani Osvaldo al davant, ha de garantir la suma de punts que ha de permetre la classificació per Europa.