dimarts, 3 de maig del 2011

I encara Europa

Espanyol 2 - Athlètic de Bilbao 1

Si us he de ser sincer, continuo pensant que tot i guanyant, no veig l’equip amb enze per anar a sumar els 12 punts que assegurarien la plaça europea. I és per això, que si no s’hagués guanyat el partit del Bilbao, tampoc hauria passat res. També em dona la impressió, que la lliga està durant massa per aquest equip que ha hagut de conjuntar la classe dels grans, amb la guarderia, per poder sumar 11 jugadors cada partit.

Pochettino, realment s’ho deu creure lo de la classificació europea.
Va posar sobre la gespa l’equip amb vocació ofensiva que sempre celebrarem els amants del bon futbol.
I l’equip va semblar que, sense el domini desitjat, tenia prou empenta per arribar amb perill a l’àrea de Gorka. I ho va fer tres vegades, sense prou sort, o prou decisió qua Ivan Alonso es va trobar sol davant el porter.
En la mesura que l’equip ha anat perdent pistonada i, posicions a la classificació ha perdut el caire descarat que el va caracteritzar en la bona fase de la temporada. Semblava que els fes por dominar i crear ocasions. La cosa no va donar el fruit desitjat fins el minut 35, quan en un situació més que dubtosa, Dani Osvaldo va rematar amb gran encert una pilota que va arribar rebotada de la línia defensiva.
No van passar ni deu minut quan en una decisió polèmica, l’àrbitre va assenyalar una falta arran d’àrea, que Susaeta va llançar amb encert. El que feina abans Yeste.

Penal i expulsió!
Però, el partit, tot i estar quasi exhaurit en el seu primer temps, va poder canviar en la jugada més decisiva, quan Ivan Alonso era objecte d’una clara falta per part de Gorka. Una clara acció de penal i expulsió, que Texeira Vitienes es va empassar.
L’Athlètic va sortir a la segona part amb Llorente, absent d’entrada. Però va ser en la primera fase del segon temps quan l’Espanyol va acorralar amb més intenció als bascos. Però Caparrós va rectificar ràpid i va tornar amb una alineació més “reservona”, en retirar Toquero del camp, a canvi del “folloner” Orbaiz.

Un autobús
Les ocasions de gol sovintejaven i Caparrós anava acumulant homes al darrere. Un autobús.
Al tram final Pochettino va fer fora Javi Marquez per Isaías, i Luis per Rui. I ves per on, a la jugada següent, una pilota lluitada per Rui Fonte va parar a Osvaldo que centra una pilota en la passada de la mort, on Ivan Alonso arriba de manera decisiva.
I el Bilbao va intentar fer arrencar l’autobús per a donar la volta al marcador. I l’antídot perico va ser posar Ivan Alonso a vigilar Llorente. I a patir perquè ja sabem com les gasta l’Atlèthic a pilota aturada, i cada córner pot ser gol. Afortunadament, la cosa va quedar igual.

Futur incert
Ara arriba el moment de decidir si es vol seguir disputant una plaça ala classificació o seguir arrossegant-se pels camps, com s’ha fet a la segona volta en línies generals. No es moment de fer una becaina, ja que diumenge al Camp del club hispano-suís.

Contracrònica d'Eugeni Rius