dilluns, 8 d’abril del 2013

Estocada fins el fons

Osauna 0 - Espanyol 2

La mostra clara d’un equip que creix en tots els sentits, se segueix apreciant dia a dia en les seves actuacions. És l’Espanyol de Javier Aguirre.

Baena entrava en la posició de Víctor Sànchez. Víctor Álvarez tornava a ocupar la de Capdevila. El discutit Simao, deixava Wakaso a la banqueta. Com gairebé sempre els suplents van fer oblidar els titulars, i com cada diumenge va quedar clar que Simao és un llast. Quan Wakaso va entrar al seu lloc, l’equip va acabar de rutllar.

Sortida fulminant
 L’Espanyol va sortir al camp deixant clar que se’n volia endur els tres punts. En la primera Sergio G robava una pilota a una defensa dubitativa i entre el porter Fernández i el pal, evitaven el gol. En els primers cinc minuts, l’equip forçava tres córners a favor, i les ocasions sovintejaven.
 Encara sort que Kike Sola va errar una claríssima jugada de gol en un bon contra-atac. Hauria estat horrorós, en el ritme de joc dels d'Aguirre. Estaven pressionant molt bé la sortida de pilota dels navarresos i feien anar de corcoll la defensa avançada dels de Mendilívar, a base de passades avançades que els suposava fer aigües per tot arreu.

Moreno i “el morenito”
 La primera part va resultar una fase de maduració de la fruita desitjada. Aguirre va programar “el morenito” Wakaso per a la recol·lecció. El va fer entrar, ja de sortida al mig temps. Es retirava Simao, que fins aquell moment feia el paper del pagès ”apalancat”. El treballador incansable, agafava el relleu i l’equip quedava vestit amb els màxims honors per a donar l’estocada.
 Héctor Moreno rematava, amb l’ajuda de Gato Silva, una centrada de Wakaso, al fons de xarxa. Era el 0a1.
 Jugant al Sadar ja sabíem que ens tocaria patir una bona estona. Sabem com juguen aquests equips. Penjar i penjar pilotes a l’àrea buscant l’ocasió definitiva.
 No n’hi va haver gaires. Kiko va estar encertat i l’àrbitre va estar molt ben assistit per linier en anul·lar un gol a l’incisiu Nino.
 A banda dels bons resultat que dona quasi sempre la pressió sobre la sortida de pilota del rival, aquesta tàctica vesteix molt bé a l’equip, en els partits contra equips de força física i empenta com l’Osasuna. Aquesta postura els posa en guàrdia, i és més difícil rebre clatellades i tots mena d’acaronaments que es reparteixen per aquesta mena de camps.

Estocada final
 L’Osasuna va semblar, en molts moments, ser a prop de l’empat. Però de la mateixa manera, l’Espanyol s’acostava al 0a2. I així va ser, a cinc minuts de la fi, quan en un ràpid contra-atac Petrov assistia a Wakaso. “El morenito” marcava després de superar el porter i sense mirar a porta
 La segons divisió és un malson del passat. Ara diu que van a per Europa. Si es guanyen els dos partits vinents, podria ben bé ser així.